• Facebook
  • Instagram

Hoe werkt Gast aan Tafel?

Gast aan Tafel werkt heel simpel en flexibel.

De Nederlanders en de nieuwkomers geven zich op om samen iets te ondernemen. Samen eten, koffie drinken, wandelen of met de kinderen naar de speeltuin.

 

Wie kan meedoen?

Of je nu vrijgezel bent, een echtpaar, een gezin, een groep vrienden, collega's of teamgenoten. Voor de Nieuwkomer geldt hetzelfde. Iedereen kan dus meedoen.

 

Aanmelden en matchen

Nadat je je hebt aangemeld, word je gekoppeld. Hierover krijg je vanzelf bericht. Bij de koppeling proberen we altijd een zo goed mogelijke match te vinden qua leeftijd en persoonlijke situatie (alleenstaand, echtpaar of gezin).

 

Samen afspreken

Nadat je bent gekoppeld, spreek je af wat je gaat doen en wanneer. Wanneer jullie kiezen om met elkaar te gaan eten vindt het [eerste] etentje plaats bij de Nederlander thuis. Wanneer het beide partijen goed bevalt is het volgende etentje daarna bij de nieuwkomer. 

 

Bij het gastgezin of bij de nieuwkomer?
Sommige nieuwkomers hebben aangegeven dat ze te weinig ruimte hebben om een gastgezin te ontvangen.

Dat is geen probleem. Ze kunnen het gastgezin bijvoorbeeld bij een vriend of goede bekende ontvangen. Het is ook mogelijk dat de nieuwkomer de tweede keer opnieuw naar het gastgezin gaat. Alles is in onderling overleg te regelen.

 

Wat als het niet werkt?

Het kan natuurlijk blijken dat het experiment niet werkt. Dat het om wat voor reden dan ook niet klikt en dat een van de partijen er liever mee ophoudt. Geen enkel probleem. Er wordt samen met Gast aan Tafel gezocht naar een oplossing. Het kan betekenen dat een van beide partijen zich terugtrekt en dat er in een andere formatie mee doorgaat of ermee stopt. Gast aan Tafel is een flexibel concept.

 

Meedoen met een vereniging of organisatie

Wil je met je vereniging of organisatie gezamenlijk iets doen aan Gast aan Tafel? Dat kan. Je kunt aangeven dat je garant staat voor een bepaald aantal gasten aan tafel.
Gast aan Tafel zal dan het gewenste aantal mensen selecteren en dit doorgeven aan de vereniging of organisatie. Het aardige van een collectief lidmaatschap is dat je ook gezamenlijk activiteiten kunt organiseren: een picknick, een bezoek aan een concert of een wandeling. Dit kun je als vereniging of organisatie helemaal zelf bepalen.

Meer weten?

Dit zijn de antwoorden op veelgestelde vragen.