top of page

Vrijheidsmaaltijd

op 5 mei 2020 in de Kloosterkerk

75 jaar vrijheid: een feest voor alle Nederlanders

Op 5 mei 2020 vieren we 75 jaar bevrijding.

In de Kloosterkerk doen we dat met een Vrijheidsmaaltijd: met elkaar aan tafel om te praten over vrijheid en gastvrijheid.

 

De maaltijd wil met name ook de nieuwkomers verwelkomen die gedurende de afgelopen jaren hun land moesten ontvluchten, in de hoop in Nederland een nieuw, vrij thuis te vinden na een leven waar nauwelijks sprake was van vrijheid.

 

Naast terugkijken zal gedurende de maaltijd vooral ook naar de toekomst gekeken worden. Het wordt een vrolijke maaltijd, die wordt voorafgegaan door een feestelijk programma met muziek, verhalen en beelden.

 

  • Een documentaire met het thema vrijheid dat zijn première in de Kloosterkerk beleeft

  • Een dansuitvoering met jonge veelbelovende dansers uit alle delen van de werelden  

  • Een vocaal optreden [klassiek / jazz / oriëntaals]

  • Een unieke uitvoering van een gelegenheidsensemble van jonge musici in de leeftijd van 8 – 12 jaar uit alle delen van Den Haag aangevuld met jonge musici uit het AZC in Rijswijk.

 

De maaltijd [halal/gevogelte] zal vanwege de Ramadan de vorm hebben van een ‘iftar’ en beginnen bij zonsondergang (ca 21:00 uur). Voor wie wil serveren wij tussen 19:00 – 19:30 kleine hapjes.

 

De vrijheidsmaaltijd wordt georganiseerd onder de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gast aan Tafel de Kloosterkerk en de Rotary Den Haag 

‘Het in stand houden van onze vrijheid vergt dat we oog hebben voor onze medemens – ongeacht geslacht, huidskleur, achtergrond of geaardheid. We moeten ons uitspreken tegen intolerantie en haat. We kunnen alleen met elkaar samenleven als we een ander ook gunnen wat we voor ons zelf willen. Hoe kan een mens werkelijk vrij zijn als de ander dat niet is?‘

(citaat uit de jaarthema tekst zoals geschreven en uitgesproken door prinses Mabel)

 

 

 

 

 

Logo Gast aan Tafel.png
75-jaar-vrijheid-RGB.png
Logo_Creator__print.png
GKK 100 jaar logo CMYK-LC.png
bottom of page